NEW 1 photo 1-1.png NEW 2 photo 2-1.png NEW 3 photo 3-1.png NEW 4 photo 4-1.png

Tuesday 26 July 2011

Boboi Dan Auni Di Berkas

Isi Berita di ambil dari KOSMO

26/07/2011 6:09pm

KUALA LUMPUR - Dua kumpulan penyamun yang digelar ”Boboi” dan ”Auni” yang suka menyamun semasa kenderaan berhenti di lampu-lampu isyarat di sekitar ibu kota ditahan sejak Khamis lepas.

Ketua Polis Daerah Sentul, ACP Zakaria Pagan berkata, mereka yang terdiri daripada tujuh lelaki berumur 20 hingga 24 tahun ditahan di sekitar Ulu Klang, Jinjang dan Pandan Indah sejak 21 hingga 23 Julai lalu.

"Kesemua mereka yang merupakan penagih dadah bergerak aktif di sekitar Lembah Klang iaitu di Jalan Genting Klang, Tun Razak dan Segambut,” katanya pada sidang media di pejabatnya di sini hari ini.

Beliau berkata, penahanan itu dilakukan berikutan terdapat 40 hingga 50 kes samun berlaku di lampu-lampu isyarat sejak awal tahun ini.

"Setelah penangkapan mereka, kita tidak lagi menerima sebarang laporan kes samun di lampu isyarat dan kami percaya kes-kes sebelum ini juga melibatkan dua kumpulan penyamun tersebut,” katanya. - Bernama


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2011&dt=0726&pub=Kosmo&sec=Terkini&pg=bt_06.htm#ixzz2r8jFyeYu
Hakcipta terpelihara


Berita di atas aku copy dan paste dari KOSMO.
Membaca tajuk berita tu buat aku ketawa besar.
Kenapalah comel sangat nama kumpulan Perompak tu.
Macam kumpulan budak-budak nak ikut bintang kecil.
Yang paling buat aku tak tahan adalah.. aku mula teringat kat Kuntum yang lembut.

No comments:

Post a Comment